Tijdens mijn studie Small Business and Retail Management in Zwolle begon ik een softwarebedrijf samen met drie studiegenoten. Na een paar jaar hard werken besloot ik het roer om te gooien en kocht ik een enkeltje naar Azië. Een camera mocht niet ontbreken tijdens zo’n prachtig avontuur, en ik kocht een Nikon D3400. 

Uiteindelijke dwaalde ik 10 maanden door landen zoals Nepal, Tibet, Bhutan, India, Myanmar, Cambodja, Vietnam en Thailand. Voordat ik op reis ging had ik nooit iets van fotografie gedaan, maar aan het einde van mijn reis stond ik met regelmaat om 4 uur op om ’s ochtends foto’s te nemen van de vissers in Vietnam of andere coole plekken of interessante gebeurtenissen. Een passie was geboren. Inmiddels kan ik me geen leven zonder fotografie meer voorstellen.

Mijn fotografie richt zich met name op portretten en culturen. Als fotograaf zoek ik contact met locals en leg ik hun blikken vast. Hun verhaal probeer ik terug te laten komen in hun gezichten en hun uitdrukkingen.

Voor mijn avonturen kocht ik een Sony full-frame mirrorless camera bij de Kamera Express in Zwolle, en in de maanden juni en juli is (een deel van) mijn werk daar te zien. Voor meer van mijn werk kun je ook op mijn instagram kijken (@tim.van.kempen).

Tevens doe ik fotografie bij evenementen en andere gelegenheden voor diverse opdrachtgevers en ben in te schakelen voor het verbeelden van verhalen en het vastleggen van mensen in sprekende portretten.

In februari 2019 ben ik begonnen aan de vakopleiding tot Fotograaf aan de Fotoacademie in Amsterdam, waar ik mijn visie als fotograaf verder ontwikkel en een basis leg waarmee ik hoop de komende jaren nog veel plaatjes in binnen en -buitenland hoop te schieten!

Voor het bestellen van prints van mijn Instagram of website svp contact opnemen.